Ρομποτική Οδοντιατρική

Ρομποτική Οδοντιατρική - Δημιουργία Τέχνης

Σήμερα η Αισθητική Οδοντιατρική, η οποία πάντα πρέπει να συμβαδίζει με την άρτια υγεία και λειτουργία του στόματός μας, μπορεί να εφαρμόζεται με γρήγορες και τελείως ανώδυνες μεθόδους, με άριστα αποτελέσματα, γρήγορα και οικονομικά.

Η τελευταία εξέλιξη της οδοντιατρικής τεχνολογίας λέγεται Ρομποτική Οδοντιατρική CAD/CAM. Πρόκειται για μια από τις πιο δυναμικές, πρωτοποριακές και εξελίξιμες ιδέες του κλάδου. Μας δίνει το πλεονέκτημα να σας εξυπηρετήσουμε μέσα σε μία ώρα όσον αφορά θήκες, δηλαδή στεφάνες, προσωρινές αποκαταστάσεις και γέφυρες χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα υλικά. Το τροχισμένο δόντι φωτογραφίζεται με μια ειδική κάμερα που το απεικονίζει τρισδιάστατα. Στη συνέχεια μεταφέρονται τα δεδομένα στον υπολογιστή και καταγράφονται οι λεπτομέρειες. Μέσα σε μία συνεδρία το υλικό που θα φιλοξενεί το δόντι μας είναι έτοιμο και ο οδοντίατρος το τοποθετεί πάνω του. Το ίδιο συμβαίνει και όταν χρειαζόμαστε καινούριο σφράγισμα: ο γιατρός τροχίζει το σημείο όπου υπάρχει τερηδόνα, βγάζει φωτογραφία του δοντιού και ετοιμάζει το νέο ένθετο από πορσελάνη που προσφέρει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και ακρίβεια στα υλικά. Η λύση του ένθετου έχει το πλεονέκτημα ότι είναι πιο ανθεκτικό από το κοινό σφράγισμα, δεν έχει μικροπόρους και το χρώμα του παραμένει αναλλοίωτο. Αντίθετα, το σφράγισμα ρητίνης ιδανικά πρέπει να αντικαθίσταται κάθε πέντε χρόνια, ενώ οι χρωστικές αλλοιώνουν το χρώμα του.
03

Αντίστοιχα οφέλη υπάρχουν και με τη θήκη. Η καλή προσαρμογή της στεφάνης επιτυγχάνεται με την τεχνική της αποτύπωσης με την κάμερα. Οι αποκαταστάσεις που κάνουμε με το σύστημα CAD-CAM είναι ολοκεραμικές (δεν υπάρχει καθόλου μέταλλο), έχουν πολύ υψηλή αντοχή, βιοσυμβατότητα, άριστη εφαρμογή, μακροβιότητα και αισθητική απόδοση και με αυτό μπορούμε να κατασκευάσουμε μεμονωμένες στεφάνες, όψεις, γέφυρες, ένθετα δηλαδή όλες τις θεραπείες και εφαρμογές της Αισθητικής Οδοντιατρικής.

Η διαφορά της κατασκευής μιας προσθετικής εργασίας με το Ρομποτικό Μηχάνημα σε σχέση με τη συμβατική που χρησιμοποιείται συνήθως μέσω του οδοντοτεχνίτη είναι:

Στόχος μας, επιθυμία μας, επιδίωξή μας είναι ο ασθενής να έρχεται στο ιατρείο μας ευχάριστα, να συμμετέχει στο τελικό αισθητικό αποτέλεσμα, το οποίο να επιτυγχάνεται σε συνεργασία μαζί του, αφού όχι μόνο το έχει δει τρισδιάστατο, αλλά έχει κάνει και τις απαραίτητες παρεμβάσεις, και να φεύγει χαμογελώντας ικανοποιημένος σε μικρο χρονικό διάστημα.
04
Copyright © All rights reserved – powered by digitalarc.gr