Γενική Οδοντιατρική​

Γενική Οδοντιατρική​

Η ομάδα του ιατρείου μας είναι άριστα εκπαιδευμένη να αντιμετωπίσει από τον απλό καθαρισμό μέχρι την πλήρη ανακατασκευή του στόματος και τη διάγνωση στοματολογικών βλαβών. Είμαστε πάντα σε ανοικτή επικοινωνία με εξειδικευμένους επιστήμονες, όπως ειδικό Γναθοπροσωπικό χειρουργό, Ενδοδοντολόγο και Ορθοδοντικό ώστε να προσφέρεται διάγνωση και θεραπεία άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι γενικές υπηρεσίες οδοντιατρικής που παρέχουμε σε μικρούς και μεγάλους είναι οι εξής:

Γενικό Έλεγχο

Διαγνωστική Πανοραμική Ακτινογραφία

Οδοντικά Εμφυτεύματα

Χειρουργική Στόματος

Θεραπεία Ουλίτιδας

Θεραπεία Περιοδοντίτιδας

Ενδοδοντία / Απονεύρωση

Ένθετα / Επένθετα

Κεραμικά Σφραγίσματα

Γέφυρες Ζιρκονίας

Στεφάνες (θήκες)

Οδοντοστοιχίες

shutterstock_1073116796

Στο ιατρείο μας κάθε οδοντιατρική πράξη, από την πιο απλή ως την πιο σύνθετη, γίνεται σε συνθήκες που ευνοούν τη χαλάρωσή σας, την καλή σας διάθεση και, αν το επιλέξετε, την ψυχαγωγία σας!

Κι αυτό, γιατί θέλουμε να χαμογελάτε, τόσο μετά όσο και κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Καθαρισμός δοντιών

(αποτρύγωση)

Η ομάδα του ιατρείου μας είναι άριστα εκπαιδευμένη να αντιμετωπίσει από τον απλό καθαρισμό μέχρι την πλήρη ανακατασκευή του στόματος και τη διάγνωση στοματολογικών βλαβών. Είμαστε πάντα σε ανοικτή επικοινωνία με εξειδικευμένους επιστήμονες, όπως ειδικό γναθοπροσωπικό χειρουργό, ενδοδοντολόγο και ορθοδοντικό ώστε να προσφέρεται διάγνωση και θεραπεία άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Χρησιμοποιούνται χειροκίνητα εργαλεία και μία συσκευή υπερήχων η οποία εκπέμπει δονήσεις που βοηθούν στο να αποκολληθούν μεγάλα και μικρά κομμάτια πέτρας από τα δόντια. Όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται έχουν κυρτό σχήμα και είναι ειδικά σχεδιασμένα για να εφάπτονται και να ταιριάζουν με τις καμπύλες των δοντιών και των ούλων.

Ένα σημαντικό κομμάτι της όλης διαδικασίας στο οποίο δίνουμε επιπρόσθετη σημασία είναι το υγρό στοματικό διάλυμα που χρησιμοποιείται στο μηχάνημα των υπερήχων και η μίξη της πάστας για το γυάλισμα που ετοιμάζεται υπό την καθοδήγηση του οδοντίατρου μας για κάθε ασθενή ξεχωριστά και πάντοτε βάσει των αναγκών του στόματος του. Φυσικά πάντα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τυχόν ευαισθησίες των δοντιών και των ούλων και οι εναποθέσεις χρωστικών ουσιών σε αυτά. Ελέγχεται ακόμα και η σκληρότητα που θα έχουν τα βουρτσάκια και τα ειδικά λαστιχάκια στην διαδικασία του γυαλίσματος – τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη.

Το αποτέλεσμα μετά την ολοκλήρωση ενός σωστά καθοδηγούμενου καθαρισμού είναι λευκότερα, γυαλιστερά, λεία δόντια και υγιή ούλα. Ένα αποτέλεσμα που βοηθάει σε βάθος χρόνου ώστε να μην προσκολλάται ξανά εύκολα πλάκα και πέτρα σε αυτά.

shutterstock_587430104
Ειδικές περιπτώσεις μπορεί να απαιτούν περισσότερες από μία επισκέψεις και ίσως και τοπική αναισθησία μίας ή περισσοτέρων περιοχών του στόματος για να καθαριστούν αποτελεσματικά όλες οι οδοντικές επιφάνειες. Αυτή η διαδικασία εφαρμόζεται για τη θεραπεία νόσων προχωρημένης ουλίτιδας (φλεγμονής των ούλων) και νόσων του περιοδοντίου (π.χ. περιοδοντίτιδα) και δεν πρέπει να το συγχέουμε με τον απλό οδοντικό καθαρισμό.
shutterstock_84575722

Το πόσο συχνά πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός των δοντιών δεν είναι ίδιο για όλους μας. Αυτό καθορίζεται από το γιατρό. Μια γενική οδηγία είναι ότι πρέπει να γίνεται κάθε εξάμηνο, παρόλο που για ορισμένες κατηγορίες ασθενών χρειάζονται συχνότερες επισκέψεις τον χρόνο.

Τι είναι αυτό που επιβάλλει να κάνουμε τακτικά οδοντικό καθαρισμό; Τι μπορεί να συμβεί εάν το αμελήσουμε, όπως πολύ συχνά συμβαίνει; Ο τακτικός καθαρισμός δοντιών είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αντιμετωπίσουμε νόσους, όπως η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα, σε αρχικά ακόμη στάδια, πριν δηλαδή προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στους ιστούς που στηρίζουν τα δόντια (ούλα και οστά των γνάθων).

Η τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο για έλεγχο και καθαρισμό δοντιών είναι ο σωστότερος τρόπος πρόληψης προβλημάτων που μπορούν να εμφανιστούν στα δόντια, τα ούλα μας ή ακόμη και ασφάλειας για τη γενική μας υγεία. Ένα απλός καθαρισμός δοντιών είναι βέβαιο ότι θα μας γλιτώσει από πολύπλοκες και δαπανηρές θεραπείες στο μέλλον.

Συμβουλευτική/διαγνωστική Οδοντιατρική

Αν η επίσκεψη στον οδοντίατρο σας φέρνει ιδιαίτερη νευρικότητα, θα ηρεμούσατε αν γνωρίζατε οτι η πρώτη σας επίσκεψη στο ιατρείο θα είναι σε φιλικό επιίπεδο γνωριμίας και απλά ένας έλεγχος με την ειδική ενδοστοματική κάμερα τελευταίας τεχνολογίας, η οποία μας δίνει το πλεονέκτημα να έχουμε μια σφαιρική εικόνα των δοντιών και του στόματός σας. Γι’ αυτό, εκφράστε μας τι ανησυχίες σας. Συζητήστε μαζί μας για το τι είδους νόημα μπορείτε να κάνετε για να μας δείξετε ότι πονάτε ή αν κατι σας προκαλεί δυσφορία. Πολλοί ασθενείς μας έχουν διαπιστώσει ότι αυτό τους κάνει να νιώθουν περισσότερη ασφάλεια.

Ίσως φοβάστε μήπως σας επιπλήξουν. Μπορεί να ανησυχείτε ότι ο οδοντίατρος θα σας φερθεί υποτιμητικά επειδή δεν φροντίζετε καλά τα δόντια σας. Ωστόσο, εδώ στο ιατρείο είμαστε πάντα στην διάθεση σας ως ομάδα, για να σας υποδείξουμε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο φροντίδας των δοντιών σας μαζι με την σωστή χρήση εξιδεικευμένων προϊόντων που υπάρχουν στην αγορά, κάτι που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ότι ούτε η επίσκεψη στο ιατρείο ούτε η φροντίδα του στόματος είναι κάτι πολύπλοκο ή δύσκολο. Η δική μας δουλειά είναι να σας βοηθήσουμε και όχι να σας τιμωρήσουμε.

shutterstock_587430077

Πολλοί αποφεύγουν τον οδοντίατρο επειδή φοβούνται το οδοντιατρικό κόστος. Αλλά αν μπορείτε να κάνετε έναν έλεγχο τώρα, ίσως αποφύγετε προβλήματα και συνάμα πολύ ακριβές θεραπείες αργότερα. Επιπλέον μπορείτε να ρωτήσετε για τα ετήσια πακέτα μας που προσφέρουν καλύτερες τιμές σε ένα μεγάλο αριθμό θεραπειών. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

Copyright © All rights reserved – powered by digitalarc.gr