Παιδοδοντία

Παιδοδοντία

Η πιο συχνή ερώτηση των νέων γονιών είναι πότε πρέπει να γίνει η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον οδοντίατρο. Η απάντηση είναι πολύ απλή: μόλις προβάλει το πρώτο δοντάκι του μωρού σας!

Τα νεογιλά ή πρώτα δόντακια είναι εξίσου σημαντικά με τα μόνιμα και η παραμέλησή τους με την δικαιολογία της αλλαγής τους είναι μια τελείως λανθασμένη πρακτική. Ένα υγιές παιδικό στόμα θα αποτελέσει τη βάση για το υγιές στόμα του ενήλικα. Τα νεογιλά δόντια είναι απαραίτητα τόσο για τη μάσηση της τροφής όσο και για την ομιλία. Επιπλέον διατηρούν το χώρο για τα μόνιμα δόντια που θα τα διαδεχθούν, συμβάλλουν στη διατήρηση του σχήματος του προσώπου και διαμορφώνουν ένα όμορφο χαμόγελο.

Τα τερηδονισμένα (χαλασμένα) νεογιλά δόντια δημιουργούν ένα μολυσμένο περιβάλλον στο στόμα, το οποίο μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των μόνιμων δοντιών. Επίσης μπορεί να επηρεάσουν τη γενική υγεία του παιδιού, όταν δημιουργηθούν φλεγμονές και αποστήματα που μπορεί να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για ένα μικρό παιδί.

03

Η ομάδα του ιατρείου μας είναι πολύ έμπειρη στην πρόληψη οποιωνδήποτε προβλημάτων παρουσιαστούν στο στόμα του παιδιού σας. Μια συμβουλευτική επίσκεψη μπορεί να σας δώσει όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματα που μπορεί να έχετε όσον αφορά το στόμα του παιδιού σας!

Copyright © All rights reserved – powered by digitalarc.gr